Бронхоскопія — ретельний огляд бронхів

У нашій ветклініці в Києві бронхоскопія виконується для безпосереднього огляду внутрішньої поверхні трахеї та бронхів. Цей метод дослідження призначається після рентгенографії, якщо під час неї не виявлено ​​причину поганого самопочуття пацієнта. Бронхоскопія застосовується для:

1.     Виявлення причини кашлю, який не минув після лікування.

2.     Отримання біоматеріалу тварин, хворих на бронхіт або пневмонію — це потрібно для його подальшого дослідження в лабораторії.

3.     Визначення причини кровотечі й кровохаркання.

4.     Підтвердження колапсу трахеї та визначення його ступеня.

5.     Уточнення поставлених після інших видів діагностики діагнозів: бронхіальна астма, пухлина, захворювання плеври.

6.     Вилучення сторонніх тіл з дихальних шляхів.

Бронхоскопія — безпечний метод діагностики, під час якого тварина нічого не відчуває, тому що знаходиться під загальною анестезією.

Підготовка вихованця до бронхоскопії

У нас працюють найкращі ветеринари Києва, які прагнуть не допустити ускладнень в ході огляду легень. Для цього спочатку проводиться рентгенологічне дослідження органів грудної порожнини, обговорюються показники, отримані в ході електрокардіографії, і результати аналізів крові. Необхідність додаткової діагностики визначає наш ветеринар-ендоскопіст спільно з анестезіологом.

Протягом 12 годин до процедури тварину не можна годувати. Такий захід є потрібним задля зниження ризику потрапляння вмісту шлунку в дихальні шляхи, поки пацієнт буде під наркозом.

Хід бронхоскопії

Бронхоскопія дає можливість оцінити стан слизової оболонки, а також просвіту трахеї та бронхів. У просвіт трахеї та бронхів вводять гнучкі ендоскопи. Триває обстеження приблизно 20–40 хвилин. Потім ендоскоп акуратно витягується, а тварина прокидається. Більшість вихованців можуть повернутися додому, коли закінчиться дія анестезії.