Отоскопія — огляд всередині вуха тварини
Деякі власники тварин впевнені, що можна обмежитися чищенням вух улюбленця, щоб забезпечити їхнє здоров’я. Та насправді потрібні періодичні обстеження. Зазирнути у вушний прохід тварини, щоб оцінити стан барабанної перетинки, дуже складно: він має Г-подібну форму. Звичайні отоскопи, якими користуються ветклініки, закороткі — не дають роздивитися барабанну перетинку.
Animal Clinic ? розширила можливості діагностики вушних захворювань! Ендоскопічні методики максимально спрощують дослідження вух наших пацієнтів. Користуючись ендоскопом, наші фахівці оглядають слуховий прохід та барабанну перетинку, перевіряючи їх на наявність патологічних змін.
Наприклад собаки з довгими вухами, бассет-хаунд, ши-тцу та інші, є схильними до хронічних отитів, при цьому можуть розвиватися:
? Інфекційні захворювання в зовнішніх слухових проходах.
? Запалення середнього вуха та барабанної порожнини.
? Перфорація барабанної перетинки.
Поширена причина запального процесу — груба шерсть, що росте в слуховому проході. Визначивши локалізацію та різновид недуги, наш ветеринар призначить лікування, яке сприятиме швидкому одужанню вашого вихованця.
Також за допомогою ендоскопа можна вилучити з вуха сторонній предмет (комаху, шматок гілки, траву та ін.). Для проведення ендоскопічної операції не потрібно розсікати слуховий прохід — у цьому полягає головна перевага цього різновиду хірургічного втручання.