У відповідь на больовий імпульс, отриманий з травмованої зони, в корі головного мозку тварини відбувається усвідомлення болю. Будь-який різновид анестезії — медикаментозне втручання в організм, що дозволяє не допустити больового стресу. Необхідний ефект досягається блокуванням нервових закінчень.

Часто власники домашніх тварин бояться, коли дізнаються, що процедуру або операцію улюбленцю будуть робити під седацією або наркозом. В основному страх провокують чутки про ці необхідні заходи та недостатні знання про них. У Animal Clinic застосовуються обидва методи. Саме тому наша ветклініка в Києві пропонує розібратися, чим седація відрізняється від наркозу. Основне ви зрозумієте з підзаголовків, але за бажанням зможете заглибитися в тему, прочитавши статтю до кінця.

Седація — легкий формат анестезії

Седація викликає психологічне розслаблення, позбавляє від страху та паніки. Цей стан має такі особливості:

       Свідомість пацієнта пригнічено, але не відключено.

       Чутливість є зниженою.

       Збережено функцію самостійного дихання.

Седація не знеболює, тому часто застосовується з місцевою анестезією. Седація досягається внутрішньовенними та інгаляторними препаратами. Метод застосовується при хірургічних втручаннях, наприклад, для проведення ендоскопії, в стоматології, а також для огляду агресивних тварин.

Наркоз — глибока анестезія

Наркоз або загальна анестезія — стан глибокого сну, тобто пацієнт не знаходиться у свідомості. Цей спосіб дозволяє нашим ветеринарам повністю знеболити та розслабити пацієнта: його м'язи не будуть напруженими, завдяки чому хірург зможе грамотно зробити свою роботу.

Наркоз передбачає застосування комплексу спеціальних перевірених препаратів та професійного обладнання. Загальна анестезія потрібна для проведення складних і тривалих хірургічних маніпуляцій. Тварина знаходиться під пильним наглядом анестезіолога та апаратури, яка контролює життєві показники аж до пробудження.

Різновид анестезії вибирає наш ветеринар-анестезіолог. Якщо це не екстрене втручання, попередньо вихованець обов'язково обстежується для вибору індивідуального дозування анестетиків з урахуванням стану здоров'я пацієнта й особливостей майбутньої процедури.