Якби вам знадобилася операція, ви б надали перевагу її проведенню вдома або в клініці? Не поспішайте з відповіддю. Звична обстановка — єдиний плюс такого рішення. У цій статті ми навели аргументи на користь того, що всі хірургічні втручання вихованцям повинні проводитись виключно у ветеринарній клініці.

Ризики для тварин при хірургії в домашніх умовах

Вдома улюбленцю не можна проводити не лише складні хірургічні втручання, а й навіть такі базові операції, як кастрація чи стерилізація. А все тому, що домашні інвазивні процедури пов'язані з великими ризиками:

  1. Потрапляння в рану патогенної мікрофлори. У нас в Animal Clinic дотримуються всіх правил асептики та антисептики. Проводиться регулярна дезінфекція операційних, інструменти стерилізуються при високих температурах, що не залишає бактеріям та вірусам шансу. Навряд чи ваш кухонний стіл і навколишній простір настільки ж стерильні.
  2. Ризики виникнення ускладнень під час або після операції. Навіть в ході кастрації щось може піти не так. В операційній є все необхідне, щоб зупинити кровотечу. Якщо тварина знаходиться на хірургічному столі, і відбулася анафілаксія, порушився серцевий ритм або знизилася температура тіла, це легко визначити та нормалізувати стан організму, адже пацієнт підключений до обладнання, що відображає життєві показники. Монітор відключають лише після того, як кіт чи собака прокинувся. Щоб повністю переконатися, що тварина в нормі, вона переміщується до післяопераційного стаціонару. У вашій квартирі немає необхідних умов для моніторингу стану тварини та екстреної допомоги їй.

Якщо прочитання цих причин вас не переконало, і ви все ще хочете подивитися, чи не пропонуються подібні послуги у Києві чи області, будьте певні: кваліфікований хірург ніколи не піде на таке. Небезпечну послугу здатен запропонувати «досвідчений заводчик» або людина, яка не завершила навчання на ветеринара, а це вже означає, що здоров'я і навіть життя вашого вихованця будуть у великій небезпеці.

Чому ще ветеринарна операція неможлива у вас вдома?

Як і в людській медицині, у ветеринарії для хірургічного втручання потрібна інтубація — введення спеціальної трубки в трахею, щоб пацієнт дихав кисневою сумішшю. Для її подання є спеціальне обладнання. Такі заходи необхідні зниження ризику зупинки дихання і потрапляння блювотних мас у дихальні шляхи. Це громіздкий пристрій, з яким немає можливості виїжджати додому. Обійтися без цих пристосувань не можна, адже необхідно мінімізувати можливу небезпеку.

Багато хто думає, що операція тварині вдома вийде дешевше, ніж та ж послуга у ветклініці. У нашому прайсі немає такого поділу, оскільки операції вдома, як ви вже зрозуміли, ми не проводимо. У гонитві ж за дешевими послугами недобросовісних ветеринарів ви можете заплатити найвищу ціну — життя вашого улюбленця.

Ви напевне не погодилися б, щоб вам видаляли апендицит на кухонному столі. Вихованець теж гідний безпечної та ефективної операції. Чекаємо на вас в Animal Clinic.