Почервоніння на шкірі — один з основних симптомів дерматологічного захворювання у хатніх тварин. Плями можуть бути поодинокими або розповсюдженими по всьому тілу.

Зазвичай червоні ділянки з'являються внаслідок контакту з алергеном, укусів ектопаразитів, вилизування або чухання. Алергічний, паразитарний та механічний дерматит лікуються різним шляхом. Також почервоніння на шкірі вихованця можуть бути викликані аутоімунними захворюваннями, наприклад, червоним вовчаком або листоподібною пухирчаткою.

Як слід лікувати тварину при почервоніння на шкірі?

Причину почервоніння на шкірі може виявити лише ветеринар-дерматолог. Крім первинного огляду, знадобиться комплексна діагностика, що включає лабораторні дослідження. На цьому етапі, якщо пацієнта турбує сильний свербіж, може бути прописано препарат, який знижує такий симптом. Залежно від діагнозу лікар призначить лікування:

·  Нанесення на шкіру тварини засобів проти зовнішніх паразитів (волосоїдів, бліх, кліщів). Для собак найефективніша таблетована форма проти паразитів. Також потрібно буде обробити житло.

·  Антибіотики та протигрибкові засоби (шампунь, мазь, спрей, медичні препарати), якщо виявлено та підтверджено, бактеріальним та мікологічним посівами, ураження шкіри бактерією чи грибком.

·        Виключення з раціону алергену, якщо підтверджено харчову алергію.

·        Лікарська терапія, якщо виявлено атопічний дерматит.

·        Препарати, що пригнічують імунітет, — при аутоімунних захворюваннях: коли імунітет сприймає власні тканини як сторонні і шкодить їм.

Довірте виявлення першопричини проблеми фахівцю Animal Clinic, оскільки самостійно підібраний засіб без попередньої діагностики буде неефективним.