Шановна спільното! 6 травня в онлайн-медіа UAnimals вийшла стаття Альони Вишницької з переліком столичних ветеринарних клінік, де нібито готові провести евтаназію (умертвіння) здорової тварини. Інформацію про них подано в противагу іншим, «хорошим» медичним закладам, які, як стверджує авторка матеріалу, відмовляються від здійснення процедури. Ми впевнені: метою статті було або поліпшення суспільної думки про одні ветклініки, або погіршення ставлення до інших. У будь-якому випадку Animal Clinic долучили до числа ветцентрів, що буцімто здатні піти на вбивство здорового собаки.

От прямі цитати з тексту: «У ветеринарному центрі «Animal Clinic» спершу таки поцікавились, чи є показання до евтаназії», «Думала, зараз знову почує відмову. Але ні», «Перепитала, чи не буде якихось розмусолювань, оглядів лікаря та обстежень до «уколу» — відповіли «Ні, тут не буде».

Інформація про готовність клініки здійснити евтаназію здорової тварини не відповідає дійсності. Лікарі Animal Clinic дотримуються закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», згідно з яким евтаназію може бути проведено лише у разі виявлення в тварини невиліковного захворювання або її травмування, що завдають нестерпних страждань.

Для проведення евтаназії в Animal Clinic обов’язковим є огляд ветеринара, обстеження або отримані в іншій установі результати діагностики, що підтверджують наявність невиліковної недуги, яка спричиняє болі. Безпричинне умертвіння суперечить принципу гуманності, якого дотримуються наші лікарі не лише як професіонали, котрі щодня докладають зусиль для збереження здоров’я та життя, а й просто як люди, які люблять тварин.

Поширення хибної інформації про готовність проведення евтаназії щодо здорової тварини заподіює Animal Clinic репутаційну шкоду. Особа, яка свідомо здійснила наклеп, може бути притягнута до відповідальності. Просимо Альону Вишницьку надати беззаперечні докази інформації, поданої в статті від 6.05.24.